Al-Vis

Horeca en Groothandel

Al-Vis nv levert 7/7 verse vis!

Bestellen

  • U kan ons door de week (ma-vrij) telefonisch bereiken van 8u tot 16u.
  • Zaterdag zijn we telefonisch bereikbaar van 8u tot 14u.
  • Buiten deze uren kan u ALTIJD een bestelling inspreken op het antwoordapparaat
    of via email: bestel@al-vis.be

Levering

  • Alle bestellingen voor 12u ’s nachts doorgegeven, worden de volgende dag geleverd.

Werkwijze

Aankoop

We voeren verse vis in uit heel Europa: Noorwegen, Denemarken, Schotland, Nederland, Frankrijk en eveneens uit IJsland, Turkije, Maldiven Sri Lanka, …

Onze ervaren aankopers zorgen voor een perfecte coördinatie tussen aan- en verkoop gekoppeld aan de vooropgestelde kwaliteitsnormen.

Op de visveillingen van Stellendam – IJmuiden – Colijnsplaat – Breskens – Nieuwpoort hebben wij ervaren mensen ter plaatse die dagelijks volgens de beste kwaliteitsnormen verse vis aankopen.

Ook onze diepvriesleveranciers en producenten worden streng gecontroleerd en beoordeeld om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Ontvangst goederen (haccp / kwaliteitsbeheer)

Na ontvangst van de goederen wordt een controle uitgevoerd door onze ervaren medewerkers, waarbij de producten moeten voldoen aan de strengste normen op gebied van uitzicht, versheid, temperatuur en verpakking.

Alle productinformatie wordt ingevoerd in ons computersysteem en voorzien van een lot code voor een sluitende traceerbaarheid.

Hierna worden de verse producten opgeslagen in één van de koelcellen en de diepvriesproducten gaan naar hun stocklocatie in de ruime diepvriescel.

De temperaturen van de koel- en vriescellen worden permanent gecontroleerd en geregistreerd door het automatische temperatuurregistratiesysteem dat voorzien is van een alarmmelding.

Visbewerking

In de gekoelde visbewerkingsruimtes versnijden onze fileerders dagelijks verse zalm, welke machinaal wordt ontgraat en ontveld, en andere vissoorten zoals bv. kabeljauw, griet, zeetong, …

Ook het portioneren en panklaar maken van diverse vissoorten behoren tot hun takenpakket. En dit volgens de geldende hygiëne- en werkvoorschriften.

Orderpicking

Elke nacht worden de bestellingen via een intern computersysteem verzonden naar onze inpakruimte waar de versafdeling de orders verse vis, kreeften, oesters en verpakte producten per klant gaat samenstellen en de diepvriesafdeling verpakt de diepgevroren goederen.

De afgewerkte orders worden per route klaargezet in de gekoelde expeditie ruimte.

Transport

Met onze vloot van 10 gekoelde vrachtwagens verdelen wij onze producten met een 7 dagen op 7 service in de provincies Antwerpen, Limburg en Brabant.

Om de koude keten niet te doorbreken controleren en registreren wij de temperatuur van de laadruimtes gedurende het hele transportverloop.